Slow Fashion

Slow Fashion

Slow fashion?
Ce este de unde vine si cu ce se mananca. Vreau sa discutam despre Slow Fashion, un subiect foarte drag mie. Este vorba despre moda sustenabila si etica, concepte de marketing, la care toata lumea subscrie dar foarte putini le respecta si le pun in practica.  
Moda sustenabila se adreseaza reducerii influentelor negative asupra mediului, produse de industria de haine produse in masa. Ca sa intelegeti mai bine, eu folosesc doar materiale produse in Romania, deFlorian, vopsite cu pigmenti naturali. In acest fel se reduc emisiile de CO2 generate de transportul pe mare, in mediu nu se mai deverseaza substante nocive generate de vopsirea industriala cu pigmenti artificiali.
Etica in moda inseamna ca cel care coase efectiv hainele este platit in asa fel incat sa poata duce o viata normala si munceste un program normal de 8h. Aceste lucruri nu se respecta de catre marii producatori, poti fi sigura ca undeva in Asia un copil coase zi si noapte si lucreaza in sclavie. Trebuie sa fim constienti ca nu se poate sa cumperi cu 5 lei un tricou fara ca cineva in lantul trofic sa sufere. Imaginati-va cu cat este platit cel care coase tricoul care este vandut la noi cu 5 lei. La noi la Kitisimo, crearea unei rochii, de la pregatirea materialului pana la final, dureaza 4h.
Fast Fashion, este opusul a ceea ce ne dorim, toate marile branduri produc rapid colectii noi, acolo primeaza in primul rand profitul cu orice pret si intoarcerea clientului in magazin cat mai rapid. Este mult mai profitabil sa faca haine ieftine si proaste, cu materiale sintetice care se distrug rapid, pentru ca doar asa se incurajeaza consumul continuu.
La Kitisimo dureaza 6 luni pana concepem o colectie noua, adunam materiale si decidem tiparele. Rochiile de vara din IN pot fi folosite mai multe sezoane, inul este recunoscut pentru durabilitatea sa in timp.
Daca te pasioneaza Slow Fashion, scrie-mi un mesaj fB Kitisimo


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!